Ølsmagningsprogram

Til at sørge for at alt går retfærdigt til at til at holde styr på hvad folk har gættet på er der udarbejdet et lille PC program (til Windows XP/2000/ME/98).

Programmet kan hentes her: Download program

Installation: Pak zip-filen ud og kør Beertst.exe

Kør en test af programmet inden du forsøger for alvor. Kommer der en fejl med at der mangler filen MSFLXGRD.OCX, så hent den her og kopier den til System32 folderen der ligger i Windows folderen.

Instruktion:

Indtast navnene på deltagerne, klik "Forsæt" når alle deltagere er listet.

Indtast navnene på de øl der skal smages på, klik  "Forsæt" når alle øllene er listet.

Programmet viser nu et skema med alle øl og alle deltagere. Deltagernes rækkefølge er tilfældig udvalgt af programmet og vil fremgå af rækkefølgen af kolonnerne i skemaet.

Giv første deltager bind for øjnene og klik på "Indtast resultat". Øllene vises nu listet i den rækkefølge (tilfældigt udvalgt af programmet) de skal gives til deltageren. Deltagerens gæt vælges i drop-down listen ud for navnet på øllen. Undervejs vil den der smager typisk spørge "hvad mangler jeg at gætte på", dette fremgår af listen til højre i vinduet. Det er tilladt at smage flere gange på øllene og at lave om på ens originale bud. Når "smageren" er tilfreds med sine gæt klikkes der på OK, hvorefter gættene vil blive indført i skemaet. Herefter fortsættes på tilsvarende vis med de øvrige deltagere.

Husk at fylde glassene op undervejs og sørg for at der er nogenlunde lige meget i hvert glas.

Spørgsmål og kommentarer til: dek@jeberg.info